δημιουργία ημερολογίου δημοσιεύσεων

Δημιουργία ημερολογίου δημοσιεύσεων

Στον κόσμο των Social Media, η δημιουργία ημερολογίου δημοσιεύσεων είναι άκρως απαραίτητη. Ειδικά για τις επιχειρήσεις, αποτελεί μια πρακτική που βοηθάει σε πάρα πολλά επίπεδα.


Σε προσωπικό επίπεδο, συχνά είναι απαραίτητο να κρατάμε σημείωσεις σχετικά με τις εκκρεμότητές μας σε ατζέντα. Στην εργασία μας είναι επίσης σημαντικό τις περισσότερες φορές να σημειώνουμε αυτά που χρειάζεται να κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τις δημοσιεύσεις της επιχείρησής σας στα διάφορα Social Media.

Τι ακριβώς είναι η δημιουργία ημερολογίου δημοσιεύσεων;

Το ημερολόγιο δημοσιεύσεων είναι ο προγραμματισμός των δημοσιεύσεων που θέλουμε να κάνουμε στα Social Media που έχουμε παρουσία. Δηλαδή, δημιουργούμε ένα ημερολόγιο, είτε εβδομαδιαίο είτε ακόμα και μηνιαίο, με τις δημοσιεύσεις που θέλουμε να αναρτήσουμε την κάθε μέρα.

Γιατί να προχωρήσουμε σε δημιουργία ημερολογίου δημοσιεύσεων;

Σίγουρα, πρέπει να αφιερώσουμε κάποιες ώρες κάθε βδομάδα για τον προγραμματισμό της επόμενης ή ακόμα περισσότερες ώρες στο τέλος του μήνα για τον προγραμματισμό ολόκληρου του επόμενου μήνα. Όμως τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Τέλος το άγχος των δημοσιεύσεων

Πρώτον, δεν έχουμε το άγχος από μέρα σε μέρα τι να δημοσιεύσουμε. Εφόσον έχουμε προγραμματίσει τις δημοσιεύσεις που θέλουμε να κάνουμε την κάθε ημέρα, δεν χρειάζεται να προσπαθούμε εκείνη τη στιγμή να βρούμε κάτι έξυπνο ή καινούριο για να ποστάρουμε.

Εξοικονόμηση χρόνου

Δεύτερον, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε τελικά περισσότερο χρόνο καθημερινά. Ο χρόνος είναι χρήμα. Έτσι, αν έχουμε φτιάξει ένα ημερολόγιο δημοσιεύσεων, δεν χρειάζεται κάθε μέρα να αφιερώσουμε παρά μερικά λεπτά για να ανεβάσουμε τα posts μας, τα οποία είναι ήδη έτοιμα από το τέλος του προηγούμενου μήνα ή της περασμένης εβδομάδας. Έτσι, έχουμε χρόνο για τα περισσότερο πρακτικά ζητήματα που αφορούν την εταιρεία μας. Μπορούμε λοιπόν να στοχεύσουμε με μεγαλύτερη άνεση στην αύξηση των εσόδων μας.

Καλύτερος έλεγχος των προφίλ μας

Τρίτον, οργανώνοντας τις δημοσιεύσεις μας, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε συνολικά τα προφίλ μας στα Social Media. Δηλαδή, δεν θέλουμε κάθε μέρα να έχουμε το ίδιο στυλ δημοσιεύσεων. Όταν όμως δημιουργούμε δημοσιεύσεις μέρα με τη μέρα δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα των προφίλ μας. Με την δημιουργία ημερολογίου δημοσιεύσεων έχουμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε διαφορετικού τύπου δημοσιεύσεις ανά μέρα. Για παράδειγμα, την Δευτέρα μπορούμε να κοινοποιήσουμε ένα άρθρο του blog μας, ενώ την Τρίτη μια φωτογραφία της εταιρείας μας κ.ο.κ.

Η δημιουργικότητα παύει να αποτελεί ανάγκη

Τέλος, δεν χρειάζεται να είμαστε κάθε μέρα δημιουργικοί. Όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Έτσι, έχοντας προετοιμάσει τις δημοσιεύσεις μας, δεν υπάρχει η ανάγκη κάθε μέρα να πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι έξυπνο και καινούριο. Αντίθετα, τις ημέρες που νιώθουμε λιγότερο δημιουργικοί, μπορούμε να δούμε τα πιο πρακτικά ζητήματα.

Για την δημιουργία ημερολογίου δημοσιεύσεων, μπορείτε πάντα να ζητήσετε βοήθεια από έμπειρες ομάδες στον χώρο της διαχείρισης των Social Media και του digital marketing. Εκείνοι είτε θα αναλάβουν για εσάς αυτή τη διαδικασία είτε θα σας καθοδηγήσουν ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε μόνοι σας ημερολόγια δημοσιεύσεων με τον σωστό τρόπο.

Φωτογραφία από Estée Janssens στο Unsplash