χτίζοντας μια πετυχημένη ιστοσελίδα

Χτίζοντας μια πετυχημένη ιστοσελίδα

Οι ιστοσελίδες παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Χτίζοντας μια πετυχημένη ιστοσελίδα, ουσιαστικά καταφέρνουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις της επιχείρησή μας.


Κάθε εταιρεία πλέον, ειδικά και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έχει τη δική της ιστοσελίδα. Σκοπός είναι να μπορέσει να κάνει γνωστά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Εξάλλου, η σημασία της ιστοσελίδας σήμερα είναι τεράστια για πολλούς περισσότερους λόγους. Για παράδειγμα, εκτός από την αύξηση των πωλήσεών μας, η ιστοσελίδα αποτελεί την εικόνα της εταιρείας μας. Μέσω αυτής, το κοινό μας ουσιαστικά επισκέπτεται την εταιρεία μας και μας μαθαίνει. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να προσέξουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα πετυχημένο website.

Χτίζοντας μια πετυχημένη ιστοσελίδα

Παρακάτω θα δούμε μερικά σημαντικά tips για την κατασκευή μιας πετυχημένης ιστοσελίδας.

Πρώτον, αυτό που θα πρέπει να φτιάξουμε είναι ένα εύκολο και πλήρες url. Δηλαδή, θέλουμε το url μας να περιέχει την επωνυμία της εταιρείας μας. Έτσι, το κοινό μπορεί εύκολα να βρει την επιχείρησή μας και στο Google αλλά και απευθείας στη γραμμή αναζήτησης.

Δεύτερον, ξεκινώντας τη δημιουργία του site είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στη σωστή εμφάνισή του τόσο από ηλεκτρονικό υπολογιστή όσο και από κινητό. Ειδικά σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο και πρώτιστα τις κινητές συσκευές τους για περιήγηση στο Internet. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση της ιστοσελίδας μας σε κινητά.

Τρίτον, η σελίδα μας θα πρέπει να φορτώνει γρήγορα και σωστά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλή, χωρίς μεγάλες εικόνες, βίντεο ή πάρα πολλές διαφημίσεις και banners. Παρατηρούμε άλλωστε ότι οι ιστοσελίδες που αργούν να ανοίξουν ή κολλάνε, προκαλούν κούραση και εκνευρισμό στους χρήστες οι οποίοι εν τέλει τις εγκαταλείπουν.

Τέλος, ένα επίσης σημαντικό στοιχείο των ιστοσελίδων είναι το μενού και τα χρώματα. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα εύκολο μενού όπου οι χρήστες θα μπορούν να βρουν χωρίς πρόβλημα αυτό που ψάχνουν. Ταυτόχρονα, τα χρώματα που θα επιλέξουμε για το σύνολο της ιστοσελίδας θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά, να μην κουράζουν και να είναι σχετικά με τα χρώματα του logo της εταιρείας μας.

Τι πετυχαίνουμε ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα;

Με τα παραπάνω βήματα έχουμε κάνει την αρχή στο να κατασκευάσουμε μια πετυχημένη ιστοσελίδα. Χτίζοντας μια πετυχημένη ιστοσελίδα λοιπόν, δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί να έχουμε μια σωστή και όμορφη βάση. Φυσικά, αυτά αποτελούν τα βασικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να οργανώσετε την ιστοσελίδα σας και να την κρατάτε πάντα φρέσκια και ενημερωμένη, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικών του χώρου, που θα δημιουργήσουν για εσάς μια πλήρη, σύγχρονη και όμορφη ιστοσελίδα βασισμένη στην ταυτότητα της επιχείρησής σας.

Φωτογραφία από John Schnobrich στο Unsplash