διαφημιστικά φυλλάδια

Διαφημιστικά φυλλάδια και σύγχρονο marketing

Η διαφήμιση μιας επιχείρησης αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία για την ανάπτυξή της. Το σύγχρονο marketing αποτελεί σπουδαίο παράγοντα προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, τα διαφημιστικά φυλλάδια είναι αυτά που μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω στη διαφήμιση της επιχείρησής σας.


Ένα κλασικό και πάντα σύγχρονο μέσο διαφήμισης είναι τα φυλλάδια. Τα τελευταία χρόνια έχουμε στραφεί στην ανάπτυξη των Social Media πλατφόρμων. Ωστόσο, τα διαφημιστικά φυλλάδια δεν παύουν να παίζουν καταλυτικό ρόλο στο να γνωρίσει ο κόσμος το brand μας.

Τι πρέπει να προσέξετε στην εκτύπωση;

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε τον όγκο. Για μεγάλα τιράζ, η χρήση offset εκτυπωτών είναι η κατάλληλη. Έτσι λοιπόν, με αυτούς τους εκτυπωτές μπορούμε να τυπώσουμε μεγάλο όγκο διαφημιστικών φυλλαδίων και σε σύντομο χρόνο.

Αν ωστόσο οι ανάγκες σας είναι μικρότερες, μπορείτε να εκτυπώσετε φυλλάδια και σε ψηφιακούς εκτυπωτές. Έτσι λοιπόν, θα έχετε το ίδιο ποιοτικό αποτέλεσμα που θα είχατε και με έναν offset εκτυπωτή. Μια σημαντική διαφορά είναι ότι θα βρείτε πιο οικονομικές τιμές.

Άλλα ζητήματα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το μέγεθος και οι διαστάσεις του χαρτιού. Επίσης, ο τύπος του χαρτιού που θα προτιμήσετε είναι μια σημαντική απόφαση. Αυτά έχουν άμεση σύνδεση με την εικόνα που θέλετε να δημιουργήσετε για την επιχείρησή σας. Σύμφωνα με αυτό, θα πρέπει να τυπώσετε και τα αντίστοιχα διαφημιστικά φυλλάδια.

Γι’ αυτά τα ζητήματα, όπως επίσης και για την διαδικασία του σχεδιασμού των φυλλαδίων, επαγγελματίες πολλών εταιρειών Marketing, όπως φυσικά και η One Marketing, μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας καθοδηγήσουν..

Αξίζει την εποχή των Social Media να τυπώσετε φυλλάδια;

Φυσικά και ναι. Μάλιστα, ερευνητές αναφέρουν ότι οι καταναλωτές αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο να διαβάσουν ένα φυλλάδιο. Αντίθετα, δεν αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο σε post στο Facebook ή μία διαφήμιση στη Google.

Επίσης, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν και εκείνες οι κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν συχνή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να ακολουθήσουν περισσότερο παραδοσιακούς τρόπους για να επιλέξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλουν.

Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε τις διαφημιστικές καμπάνιες στο ίντερνετ και τα Social Media με διαφημιστικά φυλλάδια. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε αποτελεσματικά την αναγνωρισιμότητά σας.

Ποια είναι μερικά πλεονεκτήματα των διαφημιστικών φυλλαδίων;

  • Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος διαφήμισης, που μπορεί άμεσα να προσελκύσει πελάτες και να αυξήσει το κοινό της επιχείρησής σας.
  • Με έναν σωστό και δημιουργικό σχεδιασμό, τα διαφημιστικά φυλλάδια μπορούν να τραβήξουν πιο άμεσα το ενδιαφέρον του κοινού.
  • Το marketing της διαφήμισης είναι στοχευμένο, καθώς έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε εσείς οι ίδιοι σε ποιες περιοχές θα μοιράσετε τα φυλλάδιά σας.

Επομένως, αν νιώθετε ότι η επιχείρησή σας χρειάζεται άμεσα ένα boost, τα διαφημιστικά φυλλάδια θα δώσουν την λύση. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με τις διάφορες καμπάνιες στο διαδίκτυο, μπορείτε να ακολουθήσετε και αυτόν τον κλασικό αλλά πάντα σύγχρονο τρόπο διαφήμισης.

Photo by Henry & Co. from Pexels